Nabídka
Otevírací doba
Po - Pá | 8:00 - 17:00 |
So | 9:00 - 17:00 |
Vyhledávání
Káva a zdraví |
Víte že............??Kofein- nejdůležitější účinná látka v kávě, v normálním množství pro zdravého člověka je absolutně neškodný. Pomoc při trávení- káva může pomoci při trávení. U mnohých lidí působí ranní šálek kávy díky stimulačním účinkům kofeinu a některých látek povzbudivě na trávení. Káva nebo espreso po sytém jídle povzbuzuje produkci žaludečních šťáv a vylučování žluči a tím probouzí žaludek a střeva. Živiny- káva může významně přispívat k doplňování živin. Obsahuje celou řadu životně důležitých složek a může přispět k pokrytí naší potřeby minerálních látek a stopových prvků. Krevní tlak- lidé s vysokým krevním tlakem a nemocným srdcem by kávu neměli pít. Káva a kofein nejsou příčinou těchto zdravotních potíží, ale představují zátěžové faktory, kterých by se nemocní měli vyvarovat. Povzbuzující účinek- káva vylepšuje atmosféru a povzbuzuje dobrou náladu. Konzumenti jsou po vypití šálku kávy pozornější, koncentrovanější a vitálnější. Káva je BEZ KALORIÍ. Dokáže povzbudit, zlepšuje duševní činnost, jste schopni po ní pracovat déle a co víc, kofein pomáhá při cvičení a hubnutí. POZOR: přidáním mléka, šlehačky, cukru, přidáváte i kalorie. Šálek kávy má mnoho užitků pro zdravíNa základě nové studie nás pití kávy může ochránit před cukrovkou a některými druhy rakoviny. Tyto poslední studie také naznačují, že antioxidanty nacházející se v kávě mohou též snížit riziko srdečních chorob a tvrdnutí jater. Káva obsahuje stovky složek včetně značného množství kofeinu, hořčíku, draslíku, vitamín B3 a mnoho dalších. Káva také obsahuje tattin, ten má dobrý vliv na srdce a cévy. Káva pokud je pitá v přiměřeném množství může být skutečně prevenci proti rakovině tlustého střeva a jater. Káva snižuje i hladinu cholesterolu. Je také nutno podotknout, že káva obsahuje více antioxidantů než sklenice borůvkového, malinového nebo pomerančového džusu. Káva je jedním z nejvíce konzumovaných nápojů ve světě, a experti říkají, že množství vědců, tvrdících, že přiměřená konzumace kávy může rozpoltit riziko některých vážných nemocí jako Parkinsová choroba, Alzhaimer, ledvinové i žlučnikové kameny, deprese a dokonce i sebevraždy, je stále více. Potřebujete vlákninu?Dejte si kávu. Nová studie ukazuje, že káva může být zdrojem dietní vlákniny, ale to neznamená přestat jíst ovoce a zeleninu. Dobrá zpráva pro milovníky kávy: šálek kávy má pro nás více požitku než jeden.Tato studie ukazuje, že vařená káva obsahuje rozpustnou vlákninu, kterou můžeme najít v ovesných vločkách nebo jablkách,a ta pomáhá se zažíváním, pomáhá tělu absorbovat důležité živiny a hlídá cholesterol. Káva může snížit výskyt demence.Může káva zmírnit výskyt demence u lidí pijících kávu? To je otázka, kterou se zabývá spousta vědců. Průzkum 1400 dospělých lidí v průběhu 20-ti let dokazuje, že dvě třetiny pravidelných konzumentů kávy mají o hodně menší pravděpodobnost rozvinutí demence nebo Alzhaimrovy choroby. Ačkoli není jisté, jestli je to kávou jako takovou, nebo množstvím antioxidantů obsažených v ní. Jedna věc je jistá, lidé pijící kávu mají menší výskyt cukrovky 2 typu, a to zapříčiňuje menší možnost vyššího výskytu demence. |