- Cca 7g umleté kávy na jeden šálek.
- Tlak kávovaru okolo 0,90 MPa (8,5 - 9,5 atm).
- Teplota vody v kávovaru cca 90°C.
- Správné zalisování kávy v páce kávovaru (měli byste vyvinout sílu 20 kg), rada: můžete si zkontrolovat nebo trénovat lisování kávy na váze, hrubost mletí kávy musí být taková, aby při zalisování v páce kávovaru silou 200 N (odpovídá tíže závaží o hmotnosti 20 kg) protékalo 20 až 30 ml nápoje po dobu 20 až 30 s.
- Během 20 - 30 sekund by mělo protéct 20 - 30 ml emulze do předehřátého porcelánového šálku o celkovém objemu 60 - 90 ml, přičemž ideální šálek na espresso musí mít vnitřní tvar kónický, oblý.
|
Celý článek...
|
|
U nás můžete vyzkoušet jednodruhovou Arabicu:
Jižní Amerika
Brazílie - "Královna kávového trhu."
Brazílie je země na vrcholu žebříčku světového trhu. Produkuje převážně odrůdy kávy, které jsou měkké a jemné chuti. Při množství odrůd kávy, které se pěstují v různých oblastech, není možné mluvit o typické brazilské kávě. Taková neexistuje. Produkční oblast na severním pobřeží například poskytuje kávu s příchutí slané vody, zpravidla exportovanou do severní Afriky, na Střední Východ a do východní Evropy. Říká se, že nejlepší odrůdou je káva Santos, jemné, plné, ovocné chuti, bez stopy hořkosti, z oblasti Sao Paulo.
|
Celý článek...
|
|
|
|
Strana 2 z 2 |