Nabídka

Otevírací doba

Po - Pá 8:00 - 17:00
So 9:00 - 17:00

Vyhledávání

 
"Turek" - čistě Český vynález

Víte, že Turci nemají ani ponětí cože to ten "Turek" je?
Pokud jste již natolik závislí na tomto způsobu přípravy kávy, že zkrátka jinou odmítáte nebo prostě proto, že je nejrychlejší, zkuste ctít alespoň 2 základní pravidla. Nepochybně poznáte, jak budou Vaše chuťové pohárky, čich a především žaludek šťastné.


1) Umletou kávu nezalívejte vroucí vodou, ale nechte ji chviličku odstát. Teplota vody tak klesne k 90°C, nepřipravíte se tím o vzácné a prchavé aroma.

2) Kávu nechte extrahovat maximálně do 4 minut! Po té nápoj zceďte a sedlinu odstraňte. Potom můžete nápoj upíjet jak je Vám libo. Po oněch 4 minutách si již připravujete pouze dřevný výluh se všemi špatnými látkami. Samozřejmě, že se neubráníte trošku dřevného logru zkonzumovat.

Budeme-li hodnotit zdravou a nezdravou kávu, pak vězte, že "Turek" je tou nejhorší volbou. Vaše tělo s ním zápasí několik hodin!!!

 

Naproti tomu u správně připraveného Espressa si můžete vychutnat nejen tisíce vůní a chutí, ale můžete si jej dopřát o mnoho častěji. Lze říci, že klidně každou hodinu bez přílišného zatížení organismu. Tím spíše, budete-li dávat přednost 100% Arabice, která má jen okolo 1% kofeinu. Odborné studie dokonce tvrdí, že "zdravé" Espresso prospívá a chrání zažívací trakt před zhoubnými nemocemi.
To samozřejmě nelze chápat tak, že čím

více Espressa vypijete, tím budete zdravější. I zde platí - všeho s mírou! Důležité je, abychom se cítili spokojení, pochutnali si a nepociťovali obtíže.

Směsi na "Turka" obsahují často až příliš velký podíl té nejpodřadnější Robusty, která dodává jemné Arabice sílu, ale především více kofeinu - až 4,5 %. Důvody proč tomu tak je nemusíme jistě rozvádět.

 

Náhledy

Ostatní

 

 

 

 

http://www.mustangclassic.cz