Mousse z bílé čokolády a citrónu
Pěna z bílé čokolády a citrónu s vláčným pistáciovým korpusem
|
Celý článek...
|
|
Víte, že Turci nemají ani ponětí cože to ten "Turek" je? Pokud jste již natolik závislí na tomto způsobu přípravy kávy, že zkrátka jinou odmítáte nebo prostě proto, že je nejrychlejší, zkuste ctít alespoň 2 základní pravidla. Nepochybně poznáte, jak budou Vaše chuťové pohárky, čich a především žaludek šťastné.
1) Umletou kávu nezalívejte vroucí vodou, ale nechte ji chviličku odstát. Teplota vody tak klesne k 90°C, nepřipravíte se tím o vzácné a prchavé aroma.
2) Kávu nechte extrahovat maximálně do 4 minut! Po té nápoj zceďte a sedlinu odstraňte. Potom můžete nápoj upíjet jak je Vám libo. Po oněch 4 minutách si již připravujete pouze dřevný výluh se všemi špatnými látkami. Samozřejmě, že se neubráníte trošku dřevného logru zkonzumovat.
Budeme-li hodnotit zdravou a nezdravou kávu, pak vězte, že "Turek" je tou nejhorší volbou. Vaše tělo s ním zápasí několik hodin!!!
|
Celý článek...
|
Zatočme s kávovou břečkou, kterou doma pijeme. Jak na lepší kávu
V běžném obchodě koupíte unifikovanou kávu, o které nevíte nic. Ani zemi původu, pomletá může být týdny stará a postrádající všechny charakteristické vůně. Čím je levnější, tím v ní bude více laciné a hořké robusty.
Nadnárodní výrobci kávy plní regály samoobsluh směsmi kávy, o které se ale nedozvíme nic bližšího, než že "naši největší odborníci pro vás vybírali nejlepší kávu po celém světě". Ani slovo o odrůdě, poměru druhů káv ve směsi, způsobu pražení. Přesto se v poslední době objevilo několik malých pražíren kávy, jež by rády nabídly alternativu pro milovníky kávy, kteří chtějí něco víc než sáhnout do regálu a vložit do košíku to nejlevnější. Většinou je provozují nadšenci, kteří cestují po "kávovém" světě a osobně vybírají zajímavé odrůdy a studují optimální technologické metody pražení. Jak se tedy vyznat v kávové problematice? Existuje několik pověr o kávě, každá z nich stojí za pozornost.
|
Celý článek...
|
Zveme Vás na jednodruhové kávy Arabica - Keňa, Brazílie, Peru, Cuba, Galapágy a samozřejmě naši vlastní směs REMI COFFEE.
|
|
|
|
|
Strana 1 z 2 |